top of page

Een massage? Dat is dan zes maal gezond …

Dat een massage ontspannend is voor zowel je lichaam als je geest, dat weten we natuurlijk allemaal, maar het heeft nog meer gezondheidsvoordelen.

1. Soepelere spieren

Een massage zorgt ervoor dat spieren worden los gemaakt, het verzacht pijnlijke spieren en helpt de spieren te ontspannen. Na een massage voelt je lichaam letterlijk ‘losser’ en soepeler.

2. Verbeterde bloeddoorstroming

Een massage zorgt ervoor dat de bloedvaten in de huid verwijden, waardoor er meer bloed gaat stromen. Zo kom je na een massage aan dat gezonde kleurtje.

3. Afvalstoffen worden afgevoerd

Tijdens een massage wordt niet alleen de bloedcirculatie, maar ook de lymfevaten geactiveerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Dat is meteen ook de reden dat je na de massage ook wel even kort last kan hebben van lichte hoofdpijn. Veel water drinken en dus goed hydrateren is dan ook de belangrijkste boodschap na een massage.

4. Beter slaappatroon

Na een massage zul je sneller in slaap vallen en dieper slapen. Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt.

5. Concentratie verbetert

Een massage zorgt ervoor dat je mentaal tot rust komt. Hierdoor word je concentratie na een massage beter. Een massage is daarom een extra goed idee tijdens drukke, chaotische tijden of na een stressvolle werkdag.

6. Massage maakt je gelukkiger!

Een massage zorgt voor een geluksgevoel. Door een massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stoffen verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Ze geven je een fijn en zorgeloos gevoel. Niet alleen vanbinnen, maar dat straal je ook uit.

"Reden genoeg om jezelf af en toe een massage te gunnen, toch? Of om gewoon meteen een massage te boeken 😊"

In een volgende blog post vertel ik jullie wat meer over onze signature 'Seabreeze Relax en Body massage', hoe we deze unieke massage ontwikkeld hebben voor een perfect gevoel van ontspanning en geluk.

247 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page